MAMA-INSPIRATIE Marieke H.

Fudge… Hoog snoepgehalte, weinig suikers…

2 maart 2020
Fudge

Deze Peanut Butter Fudge kan niemand weerstaan!

Houden jullie van fudge? Oh, ik kan er echt niet om heen. Ik houd namelijk van zachte boterkoek, deze moet eigenlijk net niet gaar zijn. Bij fudge is dat anders. Fudge wordt normaal gezien gemaakt van boter, suiker en room. In dit recept gebruiken we kokosboter, ahornsiroop en zelfgemaakte pindakaas. En ik verzeker jullie, je kunt er niet één stukje van eten, het worden er altijd meer!

Het suikergehalte ligt in dit recept lager dan in de normale fudge. Kinderen vinden deze ook echt lekker, maar gaan er dan in ieder geval minder van stuiteren.

Wat heb je ervoor nodig?

Laag 1:

  • 200 gram kokosboter (deze maak je door 200 gram geraspte kokos te mengen met een eetlepel kokosolie in de keukenmachine. Net zo lang draaien tot deze smeerbaar is. Dit duurt wel even hoor, zo’n minut of 10!)
  • 100 gram pindakaas (doe 350 gram biologische pinda’s met een beetje zeezout in een keukenmachine en maal net zo lang tot het een romige substantie wordt)
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • zeezout naar smaak

Laag 2:

  • 200 gram kokosboter
  • 180 gram pindakaas
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • zeezout naar smaak

Het recept!

Het recept is eigenlijk heel simpel: meng de ingrediënten van zowel laag 1 als 2 (wel apart) met een goede blender of keukenmachine door elkaar en mix net zo lang tot er een gladde massa ontstaat.

Bekleed een schaal met ovenpapier en verspreid hierover de eerste laag. Strijk deze mooi glad. Vervolgens doe je hetzelfde met de tweede laag en giet deze over de eerste laag heen. Laat het geheel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Snijdt de fudge in kleine stukjes! Je zult zien dat je er niet van kunt afblijven!

Meer van dit soort recepten vind je in de “party Edition” van Rens Kroes!

Succes!

 

Foto-inspiratie: Cameronstudio.nl

 


Facebook Comments


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply