KIDS FASHION SPOTLIGHTSHOP

OPROEP: Hou de stenen winkels in leven!

2 oktober 2018
stenen winkels

OPEN BRIEF

Moeders hebben het druk, punt. Dat is zo.

Je kunt het ze dus absoluut niet kwalijk nemen, dat er online kinderkleding wordt geshopt. De keuze is letterlijk reuze en de prijs is ook meestal in orde. Gratis bezorgen en retourneren, op een tijdstip dat het jou uitkomt, zonder dat je die lastige kinderen bij je hebt, die altijd alleen maar willen, wat jij niet wilt en de winkel op stelten zetten. Word daar maar eens niet gestresst van. Echt, ik snap het.

Maar er is een keerzijde, en die zou ik willen belichten in deze open brief.

Want kleine kinderkledingwinkels houden het niet meer vol en vallen om. Aankopen in stenen kinderkledingwinkels zijn al tijden aan het dalen, en dat terwijl iedereen het leuk vindt dat ze er zijn. Want wat is er gezelliger dan door een winkelstraat te wandelen en af en toe een leuk winkeltje in te gaan om lekker rond te kijken of wat te kopen? Als we willen dat die kleine leuke winkeltjes blijven bestaan, dan moeten we er ook blijven kopen. En niet 1 klein t-shirtje, maar een winterjas met bijbehorende das, wanten en sjaal! Kortom iets substantiëlers, dan wat nu gebeurt.

Er wordt geklaagd, dat de winkelstraat zo aan het veranderen is. Alleen maar ketens en horeca. Winkelstraten worden inwisselbaar. Het gezicht van een winkelstraat wordt bepaald door de kleine gezellige persoonlijke winkels. En als die verdwijnen, blijft er weinig leuks over. Zou het niet mooi zijn, als we met zijn allen ervoor zouden zorgen, dat er wel een balans blijft tussen die leuke gezellige persoonlijke kleine winkels, ketens en horeca?

Voor onze winkel is het te laat, dus we houden opheffingsuitverkoop. Na 32 jaar valt het doek. Iedereen die nu bij ons binnen komt, zegt: “wat jammer”. Als we dat allemaal vinden, laten we dan die keerzijde in de gaten houden. Liever Offline dan Online.

Voor nu: profiteer van onze opheffingsuitverkoop: www.dekinderkledingwinkel.nl, gebruik de actiecode “opheffing”.

Met vriendelijke groet,

De Kinderkleding Winkel/
All Kinds of Things Conceptstore
Beethovenstraat 10
1077 HM AMSTERDAM zuid

Noot van de redactie (Anouk): Ik moest wel even slikken bij het lezen van deze open brief van Jeannet. Want ook ik maak mij hier schuldig aan. Ze legt de vinger op de zere plek, want ondanks dat ik online shop, vind ik het het allerleukst om in stenen winkels de kleding te zien en te voelen. Ik ga hier vanaf nu dus proberen bewuster mee om te gaan. Doe jij met me mee?

Headerfoto: shutterstock


Facebook Comments


Anouk

Anouk

Lieve volgers, ik ben Anouk (36), woon in een prachtig stadje in het midden van het land samen met mijn man en onze kinderen Thije, Benthe en Norah. Ik ben gek op kindermode en fotografie en heb een veelzijdige smaak, van girly en stoer tot sportief en classy. Dit deel ik graag met de volgers van Shopaholiek.
Volg ons ook op Instagram via @anouk_klaassen
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply