Geen categorie

22 jaar moeder, 22 jaar kindermode

2 augustus 2014

Vandaag is mijn oudste zoon jarig. 22! 22 jaar alweer. Ik weet het: iedereen roept het maar het is echt zo: die 22 jaar zijn omgevlogen.

Wat is er veel gebeurd op fashiongebied. H&M was in de die tijd erg hot en Zara begon net een beetje op te komen. Diesel was hier erg populair, net als Replay en Chipie.
Je moest er wel echt de deur voor uit, want er was nog geen internet, dus liggend op de bank shoppen was er niet bij. Nee, dat was  die-hard shoppen toen. Niet dat dat een probleem was natuurlijk…

 

19 jaar geleden was ik een broekkie. Ik was zelf nog erg jong maar wist al snel zeker dat ik kinderen wilde.  Mijn nichtje van nu 21, heeft mij betoverd toen ze ter wereld kwam. Wat was ik verliefd. Dat wilde ik ook.
Eenmaal zwanger kon ik geen winkel voorbij lopen. Uren kon ik snuffelen tussen al dat schattige kleine spul. Toch was er in de tijd lang niet zoveel te koop als nu.
Het geslacht weten van je baby was iets wat nog maar sporadisch voorkwam. De hele kast was dus wit. Goed gevuld, dat dan weer wel natuurlijk.
Toen ik gisteren op kraamvisite was bij mijn vriendin  was het verschil met nu goed duidelijk: een tot aan de nok toe gevulde roze kast met de meest hippe setjes (fijn dat er meer zijn met dezelfde passie S.). Baggy broekjes met te lieve truitjes. Zachte vestjes en uberschattige jurkjes. Zo cute. Het babymeisje zelf is by-the-way een prachtig, lief klein dotje.
Ook de kleding is duidelijk anders. Het waren toen vooral kruippakjes van badstof of katoen. Echt heel veel keus was er niet. De kleuren waren vaak lichtroze, lichtblauw, geel of wit. Nu mogen alle kleuren en is zelfs zwart een geaccepteerde modekleur voor de allerkleintjes.
Het enige wat hetzelfde is gebleven voor alle vier mijn kindjes zijn de rompers van Petit Bateau en de basics van Hema.

In die 19 jaar heb ik nog drie kinderen gekregen en is  kinderkleding echt wel mijn passie geworden. Een uit de klauwen gelopen passie eigenlijk….. Kasten puilen uit en iedere dag speur ik het internet af om de leukste kleding/merken te vinden. Je kunt me niet blijer maken met een dagje winkelen en ik kan nog steeds euforisch zijn als ik iets leuks heb geshopt.
Gelukkig heb ik dan nu toch mijn vijfde kindje (zo voelt het wel een beetje) in de vorm van mijn blog en kan ik schaamteloos de hele dag bezig zijn met mijn hobby: kindermode. Jullie gaan hopelijk nog veel van Shopaholiek horen, want we hebben grote plannen. Er is zoveel leuks om te laten zien en dat willen we graag met jullie delen.

En wat denken jullie dat ik mijn oudste zoon heb gegeven voor zijn verjaardag?

 


Facebook Comments


Angelique

Owner/Founder Shopaholiek en ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
47, 4 kids en getrouwd. Gek op Kidsfashion, reizen, eten en "leuke dingen doen". Niet te serieus, maar altijd in voor een goed gesprek met een lekker wijntje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply